רבים מאלו שרוצים לשפר את הערבית או ללמוד ערבית מדוברת בוודאי חושבים על האינטרנט כאופציה מעניינת ששווה לבדוק אותה, ואכן מדובר במאגר מידע עצום ללומדי ערבית.
האופציה הראשונה היא כמובן לימוד עם מורה, ערבית היא שפה מאתגרת ולמרות מאפיינים דומים לעברית, אנו בהחלט ממליצים על לימוד של ערבית עם מורה, בקבוצה או בשיעור פרטי. לפרטים נוספים על איך ניתן ללמוד עם מורה ערבית אנא לחצו כאן.
עם זאת, חלקנו לא יכולים להשקיע משאבים כספיים בלימוד הערבית.
אין ספק שלימוד ערבית לבד הינו אתגר לא פשוט, אך משמעת עצמית והקדשת משאבי זמן יכולים להביא לתוצאות מצויינות ורשת האינטרנט מלאה במשאבים ללימוד ערבית.
נתחיל בכך שהאינטרנט מאפשר ברובו קריאה של חומר, לכן לימוד ערבית ספרותית ייתכן ומתאים יותר ללימוד ערבית לבד. קיימים מקורות רבים ללמידת ערבית ספרותית, אך הדבר הראשון שעליכם לעשות כדי להתחיל ללמוד ערבית ספרותית הוא לימוד האותיות, ניתן להתחיל ללמוד על האותיות על ידי לחיצה כאן.
בנוסף, ניתן לנסות ללמוד ערבית מדוברת. כמובן שבמקרה הזה קצת קשה יותר כי ערבית מדוברת לא כותבים (בלינגולרן אנו מלמדים מהסיבה הזאת ערבית מדוברת בתעתיק עברי), ולכן נמליץ לכם להתמקד בחיפוש של קטעי וידאו עם דיאלוגים בערבית מדוברת.
דוגמאות לכך ניתן לראות בקישור הבא לעמוד הבית של “לינגולרן לימוד ערבית” ובקישור של ערוץ לינוגלרן ב Youtube, אך קיימים עמודים רבים ברשת הקשורים בלימודי ערביתוחיפוש פשוט בגוגל יאפשר לכם לאתר משאבים רבים שיעזרו לכם ללמוד ערבית.
לאנשים שנמצאים ברמת מתקדמים, נמליץ כמובן על קריאת עיתונים בערבית ברשת, פורטל הרשתPANET מופנה למגזר הערבי בישראל ויכול לשמש מקור נחמד ורלוונטי לשיפור הערבית.
אנו מקווים שההסבר על איך ללמוד ערבית מדוברת עזר לכם.
בהצלחה!
צפו בשיעור לדוגמא:
לינגולרן הנו אתר לימוד ערבית באינטרנט, המאפשר לכם לעשות קורס ערבית למתחילים, או לשפר את מיומנויות הערבית שלכם וללמוד ערבית עם מורים מנוסים וחומרי לימוד מעולים, בכיתה וירטואלית מתקדמת.